Olemme aikeissa lähteä Lappiin ja Norjaan heinäkuussa 2008. Kirjoittelen tähän blogiin matkavalmisteluja ja -suunnitelmia ja matkan aikana myös reaaliajassa.
Uusin kirjoitelma on aina ylimmäisenä ja viisi viimeisintä näkyvissä tässä etusivulla. Muihin, vanhempiin kirjoituksiin pääsee sivun alalaidasta tai oikealla olevan Arkiston kautta

lauantai 21. kesäkuuta 2008

Kaffetta ja Kariniemen kananpoikaa


Vaikka matkoillamme usein käytämmekin paikallisten palveluja, on aamukahvin löytäminen joskus työn ja tuskan takana. Ja kun mikään ei tunnu lähtevän käyntiin ilman sitä aamun ensimmäistä kaffekupposta, oli hommattava sitä varten keittomahdollisuus.
Nöösipoikana meillä oli aina partioleireillä mukana kaasupullon päälle painettava kaasupoltin, mutta niitäpä ei enää Primus valmistakaan. On vain näitä kertakäyttöiseen kaasupatruunaan liitettäviä vempaimia.
Onneksi sentään vielä sukulaisilta löytyy vanhaa roinaa ja sieltäpä mukaan tarttui myös kuvan keittolevy. Nyt syntyy kahvit aamusella tuotapikaa, 5kg kaasupullosta riittää puhtia isompaankin kokkaukseen.
Avotulen teko on arveluttavaa tuntemattomaan maastoon, joten retkimakkarat on käristettävä muilla konstein. Toki tuolla Primus-keittimelläkin makkaran mustuttaa, mutta kulinaristeille kelpaa vain kunnon grilli.
Joskus Viron reissulta on mukaan tarttunut punainen paholainen, euron maksanut peltigrilli. Sehän piti heti testata, ettei ihan pakasta vedetyllä lähde ensi kertaa grillaamaan.
Koksit sisälle ja tulta perään. Hieman arvelutti, sillä laitos on kyhätty ohuesta pellistä, tuulen puuska jo vei kannen ensiyrittämällä mennessään, mutta kun hiillos oli syntynyt, kypsyi siinä mukavasti muhien Kariniemen kananpojan minuuttipihvit kypsäksi asti.
Saa luvan kelvata myös matkagrilliksi

Ei kommentteja: