Olemme aikeissa lähteä Lappiin ja Norjaan heinäkuussa 2008. Kirjoittelen tähän blogiin matkavalmisteluja ja -suunnitelmia ja matkan aikana myös reaaliajassa.
Uusin kirjoitelma on aina ylimmäisenä ja viisi viimeisintä näkyvissä tässä etusivulla. Muihin, vanhempiin kirjoituksiin pääsee sivun alalaidasta tai oikealla olevan Arkiston kautta

maanantai 21. huhtikuuta 2008

Norja - mitä-missä-milloin

Netistä löytyi hieno sivusto, josta selviää lähes kaikki, mitä automatkailijan tarvitsee Norjasta teitää

Norja-FAQ

Norja-FAQ on vuosien varrella kerätty kokoelma erilaista sirpaletietoa Norjaan lähinnä lomamatkalle matkustavalle. Painopiste on kesäaikaisessa autoilussa, mutta muitakaan kulkutapoja ei ole tyystin unohdettu. Perusidea on vastata matkaa suunnittelevien kysymyksiin ja nostaa esiin käytännön asioita. Vaikka FAQ sisältääkin matkakohde-ehdotuksia, se ei edes yritä olla täysiverisen matkaoppaan korvike.

FAQissa esitetyt hinnat ovat suuntaa-antavia, eivätkä ne ole kaikki kuluvalta vuodelta. Hintatason muutokset Norjassakin ovat vähäisiä ja siten muutamassakaan vuodessa FAQissa esitetyt hintaluokat eivät vanhene käytännössä miksikään: 58 kruunua on suunnilleen 8 euroa aivan samoin kuin 54 kruunuakin on suunnilleen 8 euroa. On hyvä huomata, että varsinkin polttoaineiden, päivittäistavaroiden ja majoituksen hinnoissa on suuria vaihteluja Norjan eri osien välillä. Yhdellä paikkakunnalla havaittu hintataso ei välttämättä ole lainkaan sovellettavissa johonkin toiseen paikkakuntaan.
Viimeisin versio: Maaliskuu 2008: Lauttahintojen, tiemaksujen ja eräiden muiden hintojen päivitystä. Lauttayhteyksien tarkistusta, pieniä oikaisuja pitkin tekstiä. Välimatkataulukko. Huhtikuu 2008: Lofoottien uuden maantieyhteyden aiheuttamat karttamuutokset.


Tässä linkki itse sivuille: Norja FAQ

Ei kommentteja: