Olemme aikeissa lähteä Lappiin ja Norjaan heinäkuussa 2008. Kirjoittelen tähän blogiin matkavalmisteluja ja -suunnitelmia ja matkan aikana myös reaaliajassa.
Uusin kirjoitelma on aina ylimmäisenä ja viisi viimeisintä näkyvissä tässä etusivulla. Muihin, vanhempiin kirjoituksiin pääsee sivun alalaidasta tai oikealla olevan Arkiston kautta

torstai 24. huhtikuuta 2008

Onki mukaan

Merikalastukseen Norjassa ei vaadita minkäänlaista lupaa, paitsi jos kalastaa lohta tai taimenta merestä, silloin on lunastettava Norjan valtion kalakortti. Sisävedet, järvet, lammet, joet ja purot ovat luvanvaraisen kalastuksen alaisia, joten niihin on lupa hommattava. Norjassa kannetaan huolta myös kalatautien leviämisestä, joten sisävesillä kalastettaessa on pyyntivälineet desinfioitava.
Mekin ajattelimme ottaa jonkinlaiset onkivehkeet mukaan varsinkin kun lukee noita juttuja kalamiesten sivuilta. Turskaa ja seitiä tulee virvelillä niin paljon kun vain jaksaa kiskoa, tosin pieniä(?) vain pari kiloisia.
Huh, mitähän semmoisella parikiloisella limaisella turskalla tekisi, jos uistimeen sattuisi. Voisi siinä itku päästä kun mulkosilmät pinnan tasolle nousevat. Turska on aika ruma kala, jos nyt vaikka meikäläiseen särkeen vertaa ja ahnekin. Usein kuulemma turskan saaliikseen saava saa samalla kertaa nipun pikkusilakoita, jotka pursuavat vielä turskan suusta.
Kaikkein kamalinta olisi, jos narun toisessa päässä olisikin ruijanpallas, semmoisiakin siellä on ja suurin pohjois-Norjassa suomalaisen virvelillä nappaama on ollut 75 kg painava ja vajaa 2m pitkä. Onneksi ne sentään ovat harvinaisempia.

Ei kommentteja: