Olemme aikeissa lähteä Lappiin ja Norjaan heinäkuussa 2008. Kirjoittelen tähän blogiin matkavalmisteluja ja -suunnitelmia ja matkan aikana myös reaaliajassa.
Uusin kirjoitelma on aina ylimmäisenä ja viisi viimeisintä näkyvissä tässä etusivulla. Muihin, vanhempiin kirjoituksiin pääsee sivun alalaidasta tai oikealla olevan Arkiston kautta

torstai 19. kesäkuuta 2008

Hyttysiä - hus pois


Parikymmentä vuotta sitten, kun tuli aktiivisemminkin seikkailtua tuolla pohjolassa, kiusana olivat tielle pomppivat porot, mutta suurempi harmi oli kaiken maailman hyttysistä, paarmoista, mäkäräisistä ja polttiaisista.
Eikä ne siellä ole mitään pikkuisia verenimijöitä, niinkuin täällä etelässä vaan oikein kunnon vonkaleita. Legenda tietää kertoa, että paikalliset suuremmista yksilöistä tekevät saunajakkaroita...
Vielä sitä jotenkin päivällä ja ajaessa pärjää, vaikka pyyhkijät saakin vähän väliä laittaa päälle pyyhkimään liiskaantuneet ötökät tuulilasista pois, mutta yöllä, kun pitäisi raskaan ajomatkan jälkeen levätä, iskee kuin miljoona volttia inisijöitten armeija.
Vaikka kuinka pitäisi kaikki auton ovet ja ikkunat visusti kiinni, aina jossain semmoinen rako on, että joku mönkijäinen sisään tunkee, eikä nukkumisesta autossa tule mitään.
Niinpä tilasinkin Vapaa-ajan tavaratalosta tuplalevyisen hyttyssuojan, ruuvasin auton sisänurkkiin vanhat kaapelikiinnikkeet koukuiksi ja ripustin verkon sängyn päälle suojaksi.
Verkko on niin iso, että sängyssä mahtuu hyvin istumaankin ja kiusanhenget jäävät ulkopuolelle.
Sopii nyt yrittää sisälle...

1 kommentti:

ikeishiapaccione kirjoitti...

Live Dealers 2021 : Play for Real Money or Get a $100 No Deposit
If 사설 토토 사이트 you like a live casino, 넷마블 포커 you'll also like 바인드 토토 the variety of bonus 엠비 션 주소 features you'll 부산건마 find, including games that will appeal to you, and also the no deposit