Olemme aikeissa lähteä Lappiin ja Norjaan heinäkuussa 2008. Kirjoittelen tähän blogiin matkavalmisteluja ja -suunnitelmia ja matkan aikana myös reaaliajassa.
Uusin kirjoitelma on aina ylimmäisenä ja viisi viimeisintä näkyvissä tässä etusivulla. Muihin, vanhempiin kirjoituksiin pääsee sivun alalaidasta tai oikealla olevan Arkiston kautta

torstai 17. heinäkuuta 2008

Kotia kohti - VII matkapäivä

Viimeisen matkapäivän aamu koitti aurinkoisena ja taas olimme jo aamukahvin keitossa heti kuuden jälkeen. Sitten vain kamat kasaan ja viimeiselle etapille kohti kotia.
Oulussa poikettiin katsomassa tyhjää toria, eivät olleet torikauppiaat vielä heränneet ja sitten ajoimme Oulunsaloon tankkaamaan tankkiin suomalaista menovettä ja matka jatkui.
Leskelässä käytiin ihmettelemässä Suomen keskipistettä ja päästiin kai johonkin Kaurismäen elokuvaan, sen näköistä porukkaa oli tien laidassa filmaamassa.
Ja ettei käsien vapina loppuisi kofeiiniin puutteeseen, oli aika poiketa taas kahvilla.
Sopiva ryyppäyspaikka löytyikin Pyhäselältä Vaskikello-kahvilasta. Kahvilan pihalle on koottu kymmeniä erilaisia kirkonkelloja ja sisällä satoja pienempiä kilkuttimia. Vaikuttava paikka kaikenkaikkiaan.
Kohti etelää kävi jälleen tiemme ja Äänekosken paikkeilla alkoi maha taas mouruta. Hirvaskankaan ABC sai tällä kertaa olla taukopaikkamme, jossa ravinnon nauttimisen lisäksi otimme myös pienet torkut. Myös myymälöiden valikoima tarkastettiin.
Sitten viimeinen hujaus Jyväskylän ja Heinolan kautta kotiin, jonne väsyneinä saavuimme illalla viiden paikkeilla. Pikkasen sataa ropsautti Heinolan kohdilla, muutoin lämpötila oli taas kahdenkymmenen paremmalla puolella.
Nyt sauna lämpiää ja varmasti uni maistuu sen jälkeen. Päivän ajot olivat 579km.
Kaikenkaikkiaan kilometrejä tuli 3864km.
Lisäsin vielä lopuksi kunkin päivän kohdalle ajoreitin karttana.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

No olipa kiva lukea matkakertomus! Toivottavasti jäi muitakin muistoja kuin verenhimoiset hyttyset...

Mihinkäs päin sitä seuraavan kerran suunnataan, joko on aika alkaa Etelä-Ruotsia ja Tanskaa koluamaan? Itse lähdemme kohtapuoliin ajamaan kohti viimemainittua paikkaa ja ollaan siellä rapean viikon.
Terveisin S.