Olemme aikeissa lähteä Lappiin ja Norjaan heinäkuussa 2008. Kirjoittelen tähän blogiin matkavalmisteluja ja -suunnitelmia ja matkan aikana myös reaaliajassa.
Uusin kirjoitelma on aina ylimmäisenä ja viisi viimeisintä näkyvissä tässä etusivulla. Muihin, vanhempiin kirjoituksiin pääsee sivun alalaidasta tai oikealla olevan Arkiston kautta

torstai 3. heinäkuuta 2008

Lapissa inisee


Juuri saamamme tiedon mukaan Lapissa on hyvä hyttysvuosi. Lentäviä verenimijöitä on vaikka muille jakaa.
Vaikka autossamme onkin hyvät verkot estämässä suoraa toimintaa, saattaa silti joku sitkeä sissi yrittää tunkea jostain avaimenreiästä sisälle. Kokeneilta kairankiertäjiltä ja seikkailukolleegoilta saamamme vihjeen mukaan toimiva ratkaisu on Raidin paristokäyttöinen hyttyskarkotin.
Lainaan tähän suoraan mainoksesta:
"Hyönteisongelma on usein suuri juuri siellä missä ei ole sähköä. Paristokäyttöinen karkotin on ratkaisu näihin olosuhteisiin. Se on D-paristolla toimiva rasiamallinen karkotin. Rasian sisään asetetaan transflutriini torjunta-ainetta haihduttava levy. Paristo pyörittää pientä tuuletinta, joka vetää ilmaa tehoainelevyn läpi.Teho saavutetaan 20—30 min kuluttua päällekytkemisen jälkeen.
Laitteen teho riittää noin 20 m2 tilaan ja yksi levy noin 45:ksi yöksi (yö noin 8 tuntia). Tämän jälkeen sekä karkotelevy että mahdollisesti myös paristo vaihdetaan uuteen. Käytä vain alkaaliparistoja."

Kävin hakemassa oman vehkeen paikallisesta Citymarketista hintaan 12,95

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Siis jos jostain tuon löydät niin ei hyttyset vaivaa .
Meillä ainakin sen kymmenen kesää toiminut , ainoastaan patteria vaihdettu . Ilmankos poistui markkinoilta vähin äänin .