Olemme aikeissa lähteä Lappiin ja Norjaan heinäkuussa 2008. Kirjoittelen tähän blogiin matkavalmisteluja ja -suunnitelmia ja matkan aikana myös reaaliajassa.
Uusin kirjoitelma on aina ylimmäisenä ja viisi viimeisintä näkyvissä tässä etusivulla. Muihin, vanhempiin kirjoituksiin pääsee sivun alalaidasta tai oikealla olevan Arkiston kautta

perjantai 11. heinäkuuta 2008

Viimeinkin matkalla

Otin töistä hieman ennakkoa tai "liukumaa" ja pääsimmekin lähtemään matkalle jo puoliltapäivin. Aurinko paistoi lähtiessä ja lämpötilakin oli lähellä hellelukemia +23.
Ajaa köröttelimme hissukseen rajoitusten mukaan Mikkelin kautta Juvalle, jossa poikettiin ABC-asemalla olevalle Q-point elämys- ja sisustuskauppaan tekemään ostoksia.
Sieltä matkamme jatkui muutaman kilometrin päässä olevaan Vehmaksen kartanoon, jossa taas oli "Butiken på landet"-kauppa. Sieltä ei tarvinnut ostaa mitään, oli tavarat sen verran hinnoissaan, vaikka hienoja vaatteita olikin.
Sitten taas tien päälle ja jonkin ajan kuluttua GPS-laite ilmoitti että olisi aika käydä kahvilla, kun olet noin väsynyt. Mistähän se sen keksi.
No juuripa ennen Kuopiota olikin sopivasti ABC-Pitkälahti, josta tankattiin dieseliä 70 litraa ja 2 x aurajuustobroileria omaan mahaan. Kyllä nyt jaksaa taas ajaa.
Lapinlahdella oli sattunut vakava onnettomuus, jouduimme vartin jonottamaan, että päästiin taas jatkamaan matkaa.
Kajaani meinattiin ohittaa ohitustietä, mutta käytiinpä katsomassa miltä se vanha linnaraunio näyttää kun siihen on rakennettu tie päältä. Monen mutkan jälkeen löytyikin ja ajettiin jopa siltaa pitkin yli linnanpihan.
Lentokentän laitoja kurvaten päästiin takaisin 5-tielle ja matka kohti pohjoista jatkui.
Kahvihammasta kolotti, poikettiin pienellä Lohirannan leirintäalueella siemaisemassa kupposet kuumaa kahvia ja viinerit.
Ristijärvellä ostettiin kaupasta limua ja jätskiä, tummat sadepilvet kerääntyivät taivaalle.
Poronhoitoalueen raja ylitettiin Hyrynsalmella ja heti ensimmäiset sarvipäät pomppivat tiellä. Sataaripsutteli hiukan joten tarkkana sai kieli keskellä suuta ajella ettei törmätty.
Suomussalmen ja Ämmänsaaren jälkeen alettiin katsella sopivaa yöpymispaikkaa ja semmoinen sopiva, vessalla varustettu järvenrantaparkki löytyikin.
Hieman auton katolla nyt tätä kirjoittaessa ropisee, sataakohan koko yön.
Päivän ajomatkaa tuli 588km, kohta yöpuulle ja aamulla taas uusiin seikkailuihin

Ei kommentteja: